NIO onderzoek

Geschikt voor leerlingen van groep 8 en VO 1, 2 en 3.

Introductie

Bestaat er twijfel over het schooladvies vanwege wisselende prestaties in de afgelopen jaren? Wil je graag een second opinion voor het schooladvies voor voortgezet onderwijs van je kind?

Dat kan met de NIO. De NIO is een intelligentietest die in de eerste plaats ontwikkeld is om behulpzaam te zijn bij een juiste keuze van het niveau van voortgezet onderwijs voor groep 8 van het basisonderwijs, speciaal onderwijs en de klassen 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs van alle niveaus. Deze test is door de COTAN op alle onderdelen met een 'goed' beoordeeld.

Sinds het schooljaar 2014-2015 is het advies van de basisschool leidend geworden. Een NIO afname kan als second-opion gebruikt worden en als waardevolle aanvulling bij het schooladvies: van praktijkonderwijs tot en met VWO. De NIO is een intelligentietest voor onderwijsniveau en meet de mogelijke schoolprestaties: "wat zijn zijn of haar capaciteiten, wat heeft de leerling in huis", maar niet de feitelijke schoolprestaties uit de afgelopen acht jaar die bijvoorbeeld wel door schoolvorderingentoetsen worden gemeten.

De NIO kan op elk moment van het jaar afgenomen worden bij leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs. Bij leerlingen van klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs kan de NIO worden afgenomen om te kijken of uw kind op zijn/haar plaats zit binnen het gekozen onderwijsniveau.

De NIO wordt individueel afgenomen, zodat je kind tot zijn recht kan komen. Het is immers een intelligentietest. De afname duurt ongeveer twee uur en plan ik in de ochtend in, omdat dan de concentratie het best is.

Bekijk het filmpje voor meer informatie over de NIO.

Bron: Boom uitgevers Amsterdam

  • Telefonisch intakegesprek
  • Intelligentietest onderwijsniveau NIO
  • Onderzoeksrapportage
  • Telefonisch nagesprek
  • Telefonisch consult school
  • De mogelijkheid om ook na een tijd te bellen met vragen over het onderzoek

Prijs: € 230,-


Direct aanmelden voor het NIO onderzoek

Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor het NIO onderzoek.

Persoonlijke gegevens

Gegevens van het kind

Reden van de aanmelding