Over Heuvelrug Orthopedagogiek

Professionele praktijk voor orthopedagogiek

Sandra Borgsteijn-Gubbels
 

Sandra Borgsteijn

Ik ben Sandra Borgsteijn, orthopedagoog en oprichter van de praktijk. In 1994, net gestart als leerkracht in opleiding op de PABO, raakte ik algauw geïnteresseerd in de orthopedagogiek.

Na het behalen van mijn PABO-diploma heb ik aan de Universiteit Utrecht orthopedagogiek gestudeerd. Gedurende mijn studie heb ik als leerkracht gewerkt in het regulier en het speciaal basisonderwijs. Door zelf ook als leerkracht werkzaam te zijn geweest, heb ik geleerd en ervaren hoe leuk, maar zeker ook complex de specifieke begeleiding aan een groep leerlingen kan zijn.

Mijn eerste werkervaring als orthopedagoog heb ik opgedaan in het speciaal basisonderwijs en bij een woongroep voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Naast mijn werk voor de praktijk werk ik sinds 2006 in het speciaal onderwijs, cluster 4. Ik werk met kinderen van 4 tot 14 jaar met psychiatrische problematiek en een licht verstandelijke beperking.

Mijn werkzaamheden bestaan uit diagnostiek bij de kinderen, begeleiden van de leerkrachten, gesprekken voeren met ouders, en het geven van bijscholing aan het leerkrachtenteam. Hierbij werk ik samen met de leerkrachten en heb regelmatig contact met andere vakgenoten zoals orthopedagogen, therapeuten en kinder- en jeugdpsychiater. Deze school voor speciaal onderwijs is een onderdeel van een grotere organisatie waardoor ik zelf regelmatig bijgeschoold en geïnformeerd word over de laatste ontwikkelingen.